İçerik
Toggleİyi Bir Saç Ekimi Sonucu Nasıl Alınır?
Çoğu zaman saçlarımızın bakımı, şekli ve rengiyle ilgilenirken bazen de birçok etmene bağlı olan dökülmelere çare ararız. Saç dökülmesini engellemek için farklı alternatifler uygulasanız dahi kimi zaman tek çözüm saç ekimi olabiliyor. Yalnız bu işlem hassas bir uygulamadır. İyi bir saç ekiminin sonucu nasıl olmalı? Önceden araştırmalı ve uygulama sonrasında gözlemlenmelisiniz.
Saçlarımız dış dünyaya kendimizi yansıtmaktaki araçlardan biridir. Kendi iç dünyamızın dış dünya ile nasıl bir atmosferde olduğunu saçlarımız ile ifade edebiliriz. Öyle ki birçok medeniyet de hayata bakış açılarını anlatırken saçlarını kültürlerinin yansıması olarak kullanmışlardır. Bundan dolayı saçın varlığı önemli bir husustur.
Saç Ekimi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler
İyi Saç Ekimi Nasıl Anlaşılır?
Ekim yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli unsur iyi bir araştırma yapılmasıdır. Ne tür ekipmanlar var, sağlığa uygunluk kalitesi nasıl ve müşteri memnuniyetini genel olarak incelenmelisiniz. Ardından iyi saç ekimi nasıl anlaşılır noktasındaki hassasiyetleri takip edebilirsiniz. Belli başlı bazı temkinli adımlar sizi bu yolda kendinizden emin ve gönül rahatlığıyla yürütecektir.
- Öncelikle doğal bir görüntü vaadi vermeyen operasyonlardan uzak durmanızı tavsiye ederiz. Çünkü doğal görünüm işlemin kalitesini yansıtır aksi takdirde peruk ile arasında pek bir fark olmaz.
- Ekimde uygulanan sıklık da bir diğer önemli hususlardandır. Saçların sıklığı hem doğal bir görüntü verir hem de başarılı bir işlem yapıldığını yansıtır.
- Dışarıdan bakıldığında ilk izlenim olarak ekim izinin belli olmaması da işlemin kalitesini gösterir.
- İşlem öncesinde planlama yapılması gerekmektedir. Ön saç çizgisinden girinti ile çıkıntıların hangi planlamayla uygulanacağı iyi bir görüntü için önemlidir. Çünkü saçların uzadıkça alacağı şekiller de bu planlama doğrultusunda gerçekleşir.
- Planlama sonrası ekimi yapılacak nakil saç köklerini de araştırmalısınız. Nakil saçlar iyi bir saç ekimi için öncelikli malzemelerdendir. Nakil olan saçlar dökülmeden önce kişinin sahip olduğu doğal saçlarla uyumlu olmalıdır.
- Kökler için kanalların belirlenmesi ve açılması nakledilen saçların daha sonraki süreçte uzamasını yakından ilgilendirir. Kanallar doğal saçların geliş ve uzayış yönüne alışkın olmasından sebebiyet nakledilen saçlar bu uyumu yakalamalıdır.
- Nakledilen saçların, dökülme öncesi doğal saçların yerini alması sonrasında uzayışı ve kalıcılığı devamlılık taşır. Böylelikle daha sonrasında taranması ve şekillenmesi çok daha kolay olur.
- Dikkat edilmesi gerekilen tüm bu unsurlar elbette usta ellerle mümkündür. Ekimi gerçekleştirecek uzmanın el yeteneğinden, gözlem ve tasarım becerilerine kadar birçok nitelik saçınıza yön verir.
Başarıya ulaşamamış saç ekiminin sonucunda ise ne yazık ki toplum içinde çim adam ifadesinin kullanıldığı bir görünüm olur.
Saç Ekimi Neden Bir Doktor Tarafından Yapılmalıdır?
Yeni Ekilen Saçların Yüzde Kaçı Çıkar?
Saç ekiminden sonra en merak edilen ise saçların yüzde kaçının çıkacağı konusudur. Elbette bu işlemi uygulayan birçok kişi saçlarının önceki doğal görüntüsüne kavuşmasını ister. Kimileri de önceki saçlarının seyrekliğinden kaynaklı ekim sonrası daha sık görünümlü saç talebinde bulunur. Saçların sıklığı her müşteri için talep unsuru olduğundan operasyon sonrası çıkan saçların yüzdesi de meraklandırır.
İşlemden sonraki yaklaşık 2 haftada beklenti olmamalıdır çünkü bu süreç açılan kanalların kabuk bağlama sürecidir. Operasyon sonrasında doğal dökülmeler ile nakledilen saçların uyum aşaması vardır. 4 ila 5 ayı kapsayan bu aşamalardan sonra saçların çıkışı başlayacaktır. Yeni ekilen saçların çıkması en düşük %45 oranında olup %80’lere kadar ulaşır. Çıkmaya başlayan saçlar ise operasyondan bir yıl sonra planlanan yapısına kavuşur.
Saç Ekiminin Tutmadığını Nasıl Anlarız?
Size verilen süreler içerisinde operasyonun planı beklediğiniz gibi olmayabilir. Büyük bir heyecan ile beklediğiniz yeni saçlarınız için hemen endişeye kapılmamalısınız. Çünkü saçlarınızın çıkmadığını tek bir bakışta anlamanız mümkün değildir. Özellikle doğal dökülme ya da şok dökülme olarak adlandırılan saçların uyum sürecinde sakinliğinizi korumalısınız. Bu süreç operasyonun başarılı olmadığını göstermez. Doğal bir süreçtir.
Ekim işleminin tutmamasının birçok farklı sebepleri vardır. İşlem yapılan kişinin yaşından, kullandığı ilaçlara ve doğal saçlarının dökülme sebebine kadar değişkenlik gösterebilir. Dikkate alınan değişkenliklerden sonra saçın tutup tutmadığını anlamanız da mümkündür. Öncelikle tutmayan saçlar ekilen bölge üzerinde seyrek bir yapıda kalır. Bu seyrekliği en doğru şekilde uzman doktorlar anlar. Diğer yandan şok dökülme dediğimiz normal sürecin dışında devam edilen dökülmeler de saçların tutmadığını gösterir.
Elbette nakledilen saçların her biri uyum sağlar, dökülmez diyemeyiz fakat dökülmenin belli bir sınırı vardır. Uzmanına danışarak oluşan seyreklik ve bitmeyen dökülmeleri doğrulandığınızda saç ekimi işleminin tutmadığını anlayabilirsiniz.
Ekilen Saçlar Kaçıncı Ayda Kalınlaşır?
Saç ekimi işleminde merak edilen bir diğer unsur ise kalınlaşma durumudur. Saçların kalınlaşması hem doğal bir görünüm sağlar hem de operasyon sonrası izleri kamufle eder. Operasyondan memnun kalan ve saçlarının çıkmaya başladığını görenlerin bir sonraki isteği kalınlaşmadır. Kalınlaşma, saç tellerinin uyum ve büyüme aşamalarından sonraki adımdır.
Doğal dökülme süreci tamamlandıktan sonra kanallara uyum sağlayan saçlar büyümeye başlar. Büyüdükçe normal formuna erişen saç tellerinin kalınlaşması da hızlanır. Dökülmeden sonra yaklaşık 1 ay içerisinde büyümeye başlayan saçların, sekizinci aydan sonra saç kökleri gürleşir ve kalınlaşmaya başlar. Bireylerin bünyesi göz önüne alındığında bu süreçlerde büyük farklar olmaksızın saçın kalınlaşması değişkenlik gösterebilir.
Ekilen Saç Ne İyi Gelir?
Çoğu birey operasyonu yaptırdıktan sonra işlemden memnun kaldığında artık sorumluluğu kendinde hisseder. Öyle ki birey kaybettiği saçlarının yerine gelen nakil saçları koruma konusunda araştırmacıdır. Bizler de söylemeliyiz ki operasyon sonrası beslenme konusunda dikkatli olmakta fayda var.
- B vitamini kıl ve saç foliküllerini (saçın büyüdüğü yapıyı) beslediği için komplex b vitaminleri alınmalıdır. Tam tahıllar, baklagiller, brokoli, ıspanak ve hayvansal ürünleriyle takviye edebilirsiniz.
- E vitamini bünyesinde antioksidan barındırdığı için saç köklerinin iyileşmesinde faydalıdır. Badem, fındık, zeytinyağı, balık, lahana ve kabak çekirdeğinden temin edebilirsiniz.
- A vitamini de dokuların iyileşmesi ve büyümesine katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda operasyon sonrası kaşıntıyı da önler. Hayvansal gıdalar ve bitkisel gıdalar bu hususta etkili olur.
- Diğer yandan çinko ve demir içeren gıdalar da saç dökülmesine karşı koruma sağlar ve kıl köklerini gürleştirir.
Saç Ekimi Sonrası Uzayan Saçlar İçin Kullanılacak Şampuan
Saç Ekimi Sonrası 10. Gün Kabuk Dökme Yıkaması
Ekilen Saç Neden Kıvırcık Çıkar?
Saç ekimi işleminden sonra saçın doğal yapısının bozulması söz konusu değildir. Yani saçlar önceki yapısına göre farklı bir şekle bürünmeyecektir. Çünkü ekim işleminde saç kişinin kendisinden alınmaktadır. Ancak saçlarınızın kıvırcık çıkması halinde endişe edilmemelisiniz. Her ne kadar düz saçlı bir birey operasyon sonrasında kendisinde kıvırcık çıkan saçlar görse de zamanla bu saçlar düz hale gelecektir. Köklerin kalınlaşmasına ya da uzman doktorun nakil edişine göre saçlar başlangıçta kıvırcık çıkabilir.
Tepeye Ekilen Saç Neden Tutmaz?
Kafamızın tepe kısmına ekilen saçların tutması zor bir durumdur. Ön tarafa kıyasla kan damarları saçın tepe noktasında daha az yer alır. Bu alanda çalışmanın zorluğu kadar nakledilen saçların tutması da kolay olmaz. Hatta tepeye ekilen saçlar için ikinci bir işlem uygulanması da gereklidir. Uzmanlar, saç ekimi öncesinde tepede kaybedilen saçları detaylıca inceler ve kişiye gerekli açıklamaları yapar.
Dr Can Esthetic VIP Hizmetlerinden Saç Ekimi, Obezite , Estetik Cerrahi, Tüp Bebek ve Diş Estetiği hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz, Saç Ekimi hakkında çok daha bilgi için Saç Ekim Teknikleri sayfamızdan merak ettiklerinizi öğrenebilir, Randevu sayfamızdan hızlıca randevu oluşturabilir ve çok fazlası için bize İletişim sayfasından tüm öneri ve isteklerinizi iletebilirsiniz.