blank
blank

Ekilen Saçlar Ne Zaman Çıkar?

Ekilen Saçlar Ne Zaman Çıkar?

Saçlarını eski görünüme getirmek isteyen bireyler uzaması için de oldukça heyecanlı olur. Ekilen saçlar ilk olarak 15 gün sonrasında çıkmaya başlar. İlk çıkan saçlar bireyler üzerinde büyük bir heyecan uyandırsa da zamanla döküleceği unutulmamalıdır. 15 gün sonra çıkmaya başlayan saçlar 2 ile 3 ay boyunca uzamaya devam eder. Ardından uzayan bu saçlar dökülmeye başlar. Bu dökülmeler kıl kökleriyle nakledilen saçların uyum sürecinden kaynaklıdır, endişe edilmemelidir.

Saç ekimi hassas ve yetenek isteyen bir çalışmadır. Nerde, kim tarafından yapılacağı önceden iyi araştırılmalıdır. Çünkü kimi tamamen dökülmüş saçlarını yeniden kazanmak kimi de kısmen kaybettiği saçlarına nakil işlem uygulatmak isteyebilir. Tüm bu işlemler zorlayıcı bir ameliyatı da beraberinde getirir. Bu nedenle küçük bir saç ekimi olarak değerlendirilmemelidir. Ameliyat sonrasında ise saçların uzama konusu gündeme gelir.

Saçlar uzar ve dökülür. Dökülmeden hemen sonra üçüncü ayını doldurduğunda yeniden büyümeye başlayacaktır. Büyümeye başlayan bu saçların ise artık kalıcı nitelikte olduğunu söyleyebiliriz. Ancak deride yer alan diğer saçlarla uyumlu hale geldikten sonra normal süreç dökülmesine maruz kalabilirler. Endişe edilecek bir durum değildir, saçın doğal yapısına kavuştuğunu gösterir. Bu süreç 1 yılı bulur, daha sonrasında saçınız istediğiniz formuna gelir.

Saç Ekimi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç Ekimi 3 Ayda Ne Kadar Çıkar?

Saç yapısı kadar kişilerin bünyesi de dökülmenin ve uzamanın zamanlamasında etkilidir. Kıl köklerinin toparlanması, güçlenmesi ve yeniden oluşması için 3 ay öncesinde deride ilk dökülme dediğimiz iyileşme süreci yer alır. Hem açılan kıl kökü kanallarının toparlanması hem de deri üzerinde saçın tutunması için bu süreç önemlidir. Daha sonra kıl köklerinin güçlenmesiyle birlikte üçüncü aydan sonra kalıcı diyebileceğimiz saçların çıkması başlar.

Üçüncü ayda çıkmaya başlayan ekilen saçlar şekil verilecek boyuta ulaşmaz. Daha çok derinin görünen tabakasını kapatır ve diğer saçlarla hacimli bir görüntü verir. Yalnız üçüncü ayın saç çıkmasındaki en önemli hususu geçiş dönemi olmasıdır. Çünkü ilk iki ay iyileşme sürecindeki ilk dökülmeler devam eder. Üçüncü aya geçildiğinde ise hem ikinci aydan kalan dökülmeler hem de kalıcı dediğimiz saçlar çıkmaya başlar.

Üçüncü ay için saç çıkmasında geçiş ayı diyebiliriz. Bu nedenle bu ay içerisinde beslenmenize özen göstermelisiniz.  Saç köklerini güçlendiren ve de saçların uzamasına yardımcı olan çinko ve demir takviyesini eksik etmeyiniz. Bol su içimi de saçlarınızın parlaklığını ve hacmini güçlendirir. Bununla beraber saç ekimin tüm süreçlerinde su takviyesi hem iyileşme için hem de güçlendirme açısından destek sağlar.

4 Ayda Ekilen Saçların Yüzde Kaçı Çıkar?

Dördüncü ay ile kıl kökleriniz sizinle kalmaya devam edecek saçlara ev sahipliği yapmaya başlar. Artık sizinle birlikte olan ekilen saçlarınızın uzadığını da görebilirsiniz. Böylelikle uzayan saçlarınıza şekil vermenin zamanı da gelmiş demektir. Beslenmenize ve saç bakımlarına gösterdiğiniz özenle birlikte saçlarınız sağlıklı uzar ve kolay şekillenir.

Dördüncü ayın özelliği ise başlangıç ayı olmasıdır. Saçların %40’ı dördüncü ay içerisinde çıkmaya başlar ve çıkan her saçın kalıcılığı da yüksektir. Bu zamandan sonra uzayan saçlarınız kalıcı olacaktır fakat saçlarınızın kalıcılığı size de bağlıdır. Ne kadar dikkatli olursanız yeni gelen saçlarınızı kaybetme riskiniz de o kadar düşer. Yeni yeni uzamaya başlayan saçlarınıza ve bünyenize iyi bakmanız ileriki aylardan da verim almanızı sağlar. Dördüncü aydan altıncı aya kadar uzayan saç tellerinin artık belli bir şekli vardır. Dördüncü aya göre altıncı ayda %45 ile %80 arası saçların çıkış sayısında artış olur.

Ekilen Saç Kökleri Ne Zaman Tutar?

Ameliyattan 10 gün sonrasında nakledilen saç kökleri açılan kanallara tutunmaya başlar. Hücreler adapte oldukları saç kökleriyle uyum içerisinde yer edinmesi için ilk 10 günlük süreç önemlidir. Saçın bakımından bulunduğu ortamlara kadar pek çok unsura dikkat etmek gerekir. 10 gün sonra tutunmaya başlayan yeni ekilmiş saçlar, daha sonraki 5 gün ve onu takip eden 2 hafta içerisinde yerini sabitler.

Saç Ekimi Sonrası 10. Gün Kabuk Dökme Yıkaması

Yaralar kabuk bağlamaya ve kanallar yeni hücreyle uyumlu olmaya başladıkça da kıl köklerine zarar vermek zorlaşır. İşlem sonrası kendiliğinden iyileşmeye başlayan kıl köklerinde dışarıdan müdahale yapılmadıkça hiçbir olumsuzluk olmaz.

Aşağıda yer alan olumsuzluklardan herhangi birinin yapılması durumunda saç köklerinde kanama başlar. Özellikle kabukları çıkarmaya çalışmak ya da kaşımak, nakledilen saç köklerine de zarar verir. Hatta ameliyat sonrası yıkama aşamasında da alışkın olduğunuz tarzınızdan vazgeçmelisiniz. İlk zamanlar baskı yapmadan sonraki zamanlarda da küçük dokunuşlarla derinize zarar vermeden temizlemelisiniz.

  • Saç ekilen bölgeyi herhangi bir alana çarpmak
  • Uzayan saç köklerinin zorla çıkarmaya çalışmak
  • Kıl köklerinde oluşan kabuklanmayı çıkarmak
  • Güneş ışınlarını dik bir şekilde almaktan uzak durmamak

Tüm bu hareketlerden uzak durmalısınız.

Saç Ekimi Sonrasında İlk Saç Yıkaması

Saç Ekimi Sonrası Uzayan Saçlar İçin Kullanılacak Şampuan

Ekilen Saçlar Neden Çıkmıyor?

Ekilen saçların çıkmaması birçok sebebe göre değişkenlik gösterir. Aşağıdaki durumlar buna örnektir.

  • Kişinin yaşı
  • Doğal saçlarının dökülme sebebi
  • Kullandığı bakım ürünleri
  • Genetik faktörler
  • Devamlı kullandığı ilaçları
  • Cilt problemleri

Gibi unsurlar dikkate alındığında kişiden kaynaklı hangi sebepten dolayı ekilen saçların çıkmadığını anlayabilirsiniz.  Ancak kişilerden bağımsız yapılan operasyona ya da sonrasındaki müdahalelere bağlı saçların çıkmama sorunu da olabilir.

  • Operasyon esnasında özellikle travmatik cerrahi işlemlerin doğru yapılmaması,
  • Saç kökü nakil esnasında ya da kanal açımında köklere zarar verilmesi,
  • Nakil olması gereken ancak kişinin kendisinden alınmayan kıl köklerine bağlı sebepler

Tüm bunlar saçların çıkmaması için olumsuz durumlardır.

Tüm bu sebepler dışında kişinin kullandığı alkol ve sigara damarda daralmaya neden olur. Aynı zamanda sigaraya bağlı dolaşımda artan karbonmonoksit de saç köklerine ulaşması gereken oksijeni azaltır. Cildinde bölgesel yara iyileşmesine engel problemi olanlarda da saç çıkmayabilir. Son olarak saçların tamamen dökülmesine bağlı deride incelmeler ve zedelenmeler oluşmuş ise yine saçların tutmama ihtimali yüksektir.

Ekilen Saç Hepsi Çıkar Mı?

Saçların çıkması ameliyatın başarılı geçmesi, kişilerin bünyesi, göz önüne alındığında saçların her birinin çıkmasında farklılıklar meydana gelebilir. Ancak genel olarak bir değerlendirilme yapılırsa ekilen saçların %80’inin çıktığını söyleyebiliriz. %20’lik kısmı ise adaptasyon sürecinde köklerle uyum sağlaması ve kökleri güçlendirmesi için ilk dökülmede kaybederiz.

İlk 3 ay dökülmeler yoğun olduğunu üçüncü aydan sonra kalıcı saçlar geldiğini ve altıncı aya kadar uzadığı bilinmektedir. Sekizinci ayla birlikte saçlar doğal saç yapısına kavuşur ve alışılmış şeklini alır. Böylelikle saç köklerinde kalınlaşmalar oluşarak gür bir yapıya ulaşılır, hacimli bir görünüş kazanır. Bir yılın sonunda da istediğiniz formda saçlara sahip olursunuz.

Saç Ekimi Sonrası Süreç

Ekilen Saçların Hızlı Çıkması İçin Ne Yapmalı?

Saçların hızlı ve sağlıklı uzaması için olumsuz olarak ifade edilen tüm davranışlardan uzak durulması gerekir. Diğer yandan uzman doktorların tavsiyelerine uyarak ve sağlıklı beslenerek hem saçların dökülmesini engeller hem de daha hızlı çıkmasını sağlayabilirsiniz.

İlaçlarla desteklemek ve süreci kendisinden bağımsız bir şekilde ilerletmek isteyenler için de alternatifler mevcuttur. Procapil ve Minoxidil etkisi bulunan ilaçların ve de serumların tercih edilmesi ekilen saçların hızlı çıkmasını sağlar. Aynı zamanda büyümesine ve kıl köklerinin gürleşmesine de yardımcı olur. En sağlıklı ve uzun ömürlü kullanmak isteyenler için belli başlı kurallara uyarak vücudun kendi kendini iyileştirmesini tavsiye ederiz. Böylelikle ilerleyen süreçlerde ilaç ihtiyacını da ortadan kaldırmış olup saçın eski haline kavuşmasını sağlarsınız.

Dr Can Esthetic VIP Hizmetlerinden Saç EkimiObezite Estetik CerrahiTüp Bebek ve Diş Estetiği  hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz,  Saç Ekimi hakkında çok daha bilgi için Saç Ekim Teknikleri sayfamızdan merak ettiklerinizi öğrenebilir, Randevu sayfamızdan hızlıca randevu oluşturabilir ve çok fazlası için bize İletişim sayfasından tüm öneri ve isteklerinizi iletebilirsiniz.

blank

Saç Tedavilerinde Medikal Yöntemler

Saç Tedavilerinde Medikal Yöntemler Dış görünüşün en önemli parçalarından olan saçlar; stres, genetik faktörler, vitamin eksikliği gibi unsurlar karşısında dökülmelere maruz kalırlar. Kimi zaman kullanılan

Sedasyon İle Uyutularak Saç Ekimi

Sedasyon İle Uyutularak Saç Ekimi

Sedasyon İle Uyutularak Saç Ekimi Saç ekimi kadından erkeğe herkesin talep edebileceği bir operasyondur. Birçok farklı sebep dayanan dökülmelerinizin ardından doğal bir görüntüye kavuşmak istersiniz.

blank

Sakal Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Sakal Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır? Ergenliğin belirtisi olan sakallar çıkmaya başladığı günden dökülmeye başladığı güne kadar erkekler için önemli bir meseledir. Cilt yapısı, hormonlar

blank

HIV Pozitif Hastalarda Saç Ekimi

HIV Pozitif Hastalarda Saç Ekimi AIDS hastalığının en büyük tetikleyicisi olan HIV, bağışıklık sistemine de büyük oranda zarar veren bir virüstür. Çoğunlukla kan testlerinde ortaya

blank

Saç Ekiminden Sonra Dökülme Olur Mu?

Saç Ekiminden Sonra Dökülme Olur Mu? Öncesinde saç dökülme stresini yaşayıp ardından saç ekimi işlemi yaptırdığınızda yeniden bir dökülme yaşanır. Çünkü saç ekiminden sonra dökülme

Gönder
WhatsApp Destek Hattı
Dr Can Esthetic WhatsApp Destek
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Call Now Button